Alapvető probléma, hogy az emberek nincsenek tisztában a kovácsoltvas fogalmával és azzal sem, hogy cégek kovácsoltvas címszó alatt milyen minőséget árulnak. Ma már egy kerítés akkor is kovácsoltvas, ha lemezből egy kunkori van hajtva és az bele van építve.

A kovácsolt kerítés eredetileg az igazi kézi kovácsolásból eredt, de ma már ezt a műfajt nagyon kevesen végzik és a hétköznap ember számára ez a kivitel megfizethetetlen kategóriai is.

Ahhoz, hogy megfizethető legyen az átlag ember számára is egy kovácsoltvas kerítés, géppel készített elemeket kell felhasználni. Ezek az elemek egy igen nagy része még mindig kovácsolással készül, de hidegen és nyomóformák felhasználásával. Küllemre ezek a termékek nagyon hasonlatosak, az eredeti kézi kovácsolt termékekhez, de mégsem azzal a technológiával készültek. Mi például ilyen elemek felhasználásával dolgozunk. Ezen elemeket is utó munkálni kell, de már közel sincs annyi munka vele, mintha nulláról indulnánk. Ezért is tud az ára tizedannyi lenni, mint kézi társának.

A probléma ott van, hogy betört a magyar piacra egy olyan termékcsalád is, ami kovácsoltvasnak hirdeti magát, tartalmaz is kovácsoltvas jelleget a termék, de minőségileg köszönőviszonyban sincs azzal a termékkel, ami a mi kezeink közül jön ki.

Nagyon meg kell válogatni, hol rendel az ember, mert könnyen olyan termékkel találkozhat, ami nem biztos, hogy megfelel majd, az igényeinek.

Ha nem akarsz sokat keresgetni, akkor keress meg minket egy ajánlattal és bízz meg minket a munkával!