Fémdekor facebook

Kovácsoltvas úszókapu

Az úszókapu lényegében tolókapu aminek belső sínrendszere van, tehát nem kell kialakítani neki semmilyen sínpályát előre. Árban nincs lényeges különbség a toló (sínpályás) és úszó kapu között. Mi minden esetben az úszó kaput szoktuk javasolni, ha a hely adott hozzá.

Az úszókapunak 1/3-al nagyobb helyigénye van mint a hagyományos tolókapunak, mivel egy kiegészítő vasszerkezetet kell neki építeni, így a nyitás irányában a kapuszélességét plusz a kapu szélességének 1/3 részét elveszi.

Úszókapu

Úszókapu mikor alkalmazható?

Mint ahogy az előbb is írtam, az úszó kapunak 1/3 résszel nagyobb a helyigénye mint egy sima tolókapunak, tehát ha egy 3m-es kapubeállóról beszélünk, akkor a nyitás irányban 4m helyre szükségünk van.

Úszókapu előnyei

  • Az úszókapunak egyértelmű előnye, hogy nem vesz el helyet a kapubejáróra merőlegesen, csak oldal irányban, így a garázs akár a kaputól 1m-re is elhelyezkedhet.
  • Nem igényel semmilyen takarítást a tél beálltakor, mivel semmi nem akadályozza a kapu mozgását még hó, jeg esetén sem.
  • Semmilyen esztétikai problémát nem vet fel, mivel nem látszanak a görgők, olyan mintha a kapu a levegőben úszna.
  • Folyamatos karbantartást nem igényel mivel a görgők nem érintkeznek közvetlenül vízzel, sárral, vagy egyéb szennyező anyaggal.

Úszókapu hátrányai

Hátránynak csak egy dolgot tudok említeni, hogy nagyobb helyet foglal el oldal irányba mint bármilyen más kapu, de ha a hely biztosított, akkor ezt kell választani.

Technikai segédlet

Úszókapu műszaki rajz

L: Kapubejáró szélessége
G: Úszókapu súlya
Z: Görgők egymástól való távolsága
D: Betonalap hossza
Y: Tolókapu helyigénye

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva