Fémdekor facebook

Tűzi horganyozott kovácsoltvas kerítés


Mi is az a tűzihorganyozás?

A kovácsoltvas kerítés betétek fém tisztára pucoljuk és elszállítjuk egy tűzihorganyozó üzembe. A tűzihorganyozás során a megtisztított vasat forró folyékony cinkbe (horganyba) mártják. Magas hőmérsékleten 435-450 °C hatására a horgany megtapad a fémen és felületébe diffundál. A horganyozott felületek évtizedekig ellenállnak a korróziónak, ami bizonyíték hisz az évtizedekkel ezelőtt horganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapotban vannak.

Tűzi horganyzás, tűzihorganyozás

Befektetés vagy pénzkidobás?

A kerítések tűzihorganyozása egyértelműen befektetés. A horgany önmagában egyéb felületkezelés híján is rendkívül ellenálló, azonban megfelelő festékkel bevonva duplex védelmet biztosít, ami szinte örök védelmet jelent kerítésének. A horgany védi a festéket a felhólyagosodástól a festék viszont védi a horganyt a kezdeti cinkkorróziótól.

10 év garancia a kovácsoltvas és vas kerítésekre?

Igen! Amennyiben kéri a tűzihorganyozást cégünk átrozsdásodásra 10 év garanciát vállal. Természetesen a garancia nem csak a rozsdára vonatkozik, hanem magára a kovácsolt szerkezetre is.

Mennyibe kerül egy kovácsoltvas kerítés tűzihorganyozása?

Pontos számot nyilván csak akkor tudok mondani, ha már tudom mennyi a súlya a kovácsoltvas kerítésnek, mivel a horgany árát érthetetlen módon a kerítés súlyához is viszonyítják. Érdemes úgy számolni, hogy a kerítésbetéteket 18kg/m2 tömeggel és a kapukat 20Kg/m 2tömeggel.

Tűzihorgany számítása:

Van kovácsoltvas kerítésbetétem összesen 12x1,2m és van egy kétszárnyú kapum ami 3x1,8m akkor a becsült számítás a következő. 12x1,2x18=259kg és 3x1,8x20=108Kg. Összesen 367Kg. A 367Kg-al nagyot nem tévedünk hacsak nem valami extra nehéz szerkezetben gondolkodunk. A horgany ára nagyban változó, számoljunk 210Ft/kg-al így nagyot nem tévedünk 367x210=77.070 Ft.

A fenti számítás természetesen elnagyolt, de becslésnek helytálló és persze a szállítási költséget nem tartalmazza.

A felület megmunkálás jelent többletköltséget?

A tűzi horganyozás következtében a kovácsoltvas kerítésbetétek, kovácsoltvas kapuk és fémszerkezetek valamennyire deformálódnak és felületük enyhén "narancsossá" válik, valamit tisztítást igényel (lecseppenések, megfolyások, szennyeződések keletkezhetnek a horganyozás során). A tisztítási művelet többlet munkával jár. Mi nem számítunk fel Önnek sem a tisztításért nem az utólagos egyengetésért plusz költséget, mivel érdekünk, hogy Ön kérje ezt az eljárást. Az érdekeltségünk nem pénzben mérhető, hanem abban, hogy Ön évtizedekig elégedett lesz és dicséri majd a munkánkat hosszú éveken át.

Kovácsoltvas kerítéselemek
Tudásbázis
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr! Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Az internet segítségével találtam meg a Fém-Dekor kft termékeit. A fotók alapján először bizalmatlan voltam, hogy valóban olyan minőségű terméket kapok majd, ami a képeken szerepelt, vagy egy másolt fotó csupán, ami szépen mutat a honlapon. Az elvégzett munka után nyugodtan mondhatom, hogy magas színvonalú, esztétikus, hibátlan kivitelezés készült el a megadott határidőn belül. Külön szeretném megdicsérni a munkát végző kollégákat, akik minden apró kérésünket figyelembe vették a korlát építésekor. Szívesen ajánlom a társaságot a környéken és az interneten is.

Jungvirthné Bús Erzsébet
Tatai Városgazda Kft
ügyvezető

Mindent időre, sőt, a határidő előtt elkészítettek, pontosan érkeztek, maximálisan meg voltam elégedve, kifogástalan munkát végeztek, és a két kivitelező szakember átlagon felüli maximális szolgálatkészséget tanúsított. Nagyon meg vagyok elégedve.

Köszönettel: Reszler Zsuzsa

Tisztelt Turóczi úr!

A II. kerületben végzett munkájukat köszönjük. Meg voltunk elégedve mind a kivitelezés menetével mind a végeredménnyel. Szívesen ajánlom Önöket másoknak is.

Üdvözlettel: Kóbor Franciska
(Boneberger Horst tulajdonos nevében is)

Kovácsoltvas kerítés, kapu - FémDekor Kft. | ©2010-2015 Minden jog fenntartva